Vissa personer älskar att städa

Städa, städa varje fredag och så varje jul. Det tycker jag är kul. Så låter den populära sången från Pippi Långström. Men det är inte många som tycker det är så kul att städa varje fredag efter en lång och hektisk vecka på jobbet. Lördag morgon är inte heller så populärt, för då är det ofta något att göra med barnen. Egentligen är det inte så många som tycker om att städa över huvud taget. Det är helt enkelt ett nödvändigt ont. 

Det är klart att det finns undantag från varje regel. Vissa bara älskar att städa, vilket naturligtvis är bäst för dem. Men annars så finns det en del tricks för att du ska klara dig undan eller i alla förenkla denna viktiga syssla. För att det ska vara rent och fin är en självklarhet. Annars blir det både ohälsosamt och otrevligt. 

Viktigt med rena omgivningar

På jobbet är det en självklarhet att ha någon som tar hand om städningen. Du förväntar dig att kontoret ska vara skinande rent redan när du kommer in. Alternativt har vissa företag någon som jobbar samtidigt med alla andra, och då får du flytta lite på dig vid behov. Om det inte är rent så brukar det alltid vara någon som är snabb på att klaga. För ingen tycker om en smutsig arbetsmiljö. 

Det samma gäller hemmet, men här är det lite knepigare. För om det inte är rent så måste du klaga på dig själv. Efter att du tjatat på din partner och barnen om att de inte drar sin del av lasset, så klart. För att slippa det här, och för att inte behöva städa varje fredag, så har allt fler insett värdet av att anlita en utomstående för att ta hand om renhållet. Med hemstäd i Uppsala får du mer tid över till dig själv. 

De allra bästa sakerna här i livet

När du har mer tid över för dig själv så kanske du kan ta en kurs. Om du slipper städningen så är det ju inte bara tid som lösgörs. Du får också mer energi och ork, även efter en lång dag på kontoret. Andra tycker det är skönt att bara sitta och vila i soffan. Dricka ett glas vin och se på nyheterna. Eller så har du äntligen tid att laga något lite speciellt till middagen. Pröva ett av recepten som du sett på TV. 

Sedan finns det folk som faktiskt tycker om att städa. Även om de har någon som gör det värsta så föredrar de att städa lite själva också. Det har blivit vanligt att anlita någon för storstädning, kanske inför högtiderna i december eller fram emot vårkanten. Sådana saker är lättare att hoppa över själv. Men den vanliga städningen är en annan femma. Kändis i Uppsala älskar att städa

En ren miljö till nytta för alla

Det är inte bara människor som trivs när det är rent. Även djuren mår bra av en sund miljö. Vissa arter som varit på gränsen till utrotningshotade har återvänt när föroreningarna stoppats. Du kan göra mycket för att hålla naturen ren själv. Lika gärna som du inte kastar papper på golvet hemma i vardagsrummet så ska du ta med dig allt skräp hem från skogen. Nu ökar antalet unika fjärilar i Uppsala

Så i princip kan man säga att alla varelser vill ha det rent omkring sig. Vad som är rent kanske kan variera, det är inte alla som har samma åsikt där. Men egentligen så är det en fråga om att döda bakterier. En del är bra att ha, det ska inte vara sterilt i den daglig miljön. När de förökar sig så är det dock lätt att bli sjuk. Om du tar prover i badrum eller runt ventilationsutsläpp så kommer du att bli förvånad över att det du trodde var rent egentligen inte alls är det. 

Så det gäller att hålla efter med städningen och inte låta den komma efter. Det är så lätt att hoppa över den där dammsugningen eller bara tvätta vissa golvytor. Om du tycker det är tråkigt eller känner att du inte riktigt har ork och tid så är det bara att ringa efter hjälp. Idag är det vanligt med hemstädning och du kan få bra priser. Eftersom RUT-avdraget också tillämpas på dessa tjänster så blir det ännu billigare. 

Rent och fint överallt

Det du får igen av att planera din städning är ovärderligt. Du måste inte göra allting själv, men se till att det blir gjort. Ofta kan proffsen göra det så mycket bättre än du också, för de har både utbildning och de rätta redskapen. Att skapa trivsel och en sund miljö har aldrig varit så lätt som nu. Så du kan fortsätta städa varje fredag och inför julen om du tycker om det. Men annars så är det bara att lägga ut det på en städfirma. 

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply