Vinterförvaring av båtar för längre hållbarhet

En båt är på många sätt den ultimata känslan av frihet – att få åka ut på en sjö eller öppet hav med bara vinden, öar och vatten framför sig är en känsla som är svår att nå på något annat sätt. Därför är båtägandet stort och fler och fler människor väljer att just investera sina pengar i en båt idag.

349-4-vinterforvaring-av-batar-for-langre-hallbarhetSom med det mesta här i livet gäller det dock att ta väl hand om båten. Båtar som inte tas om hand riskerar att slitas ut i förtid eller få skador på sig som kostar tusentals kronor att ordna. Vinterförvaring av båtar är extra viktigt att tänka på eftersom vi lever i ett land där vintrarna tenderar att vara både hårda och kalla. Du kan till exempel vinterförvara båten genom inplastning som Nordisk Plastkrympning hjälper er med. Att vinterförvara båten genom inplastning har flera fördelar.

Fördelar med vinterförvaring av båtar genom inplastning

  • Det är kostnadseffektivt jämfört med många andra alternativ.
  • Du skyddar båtens yta utan att skada den på något sätt.
  • Båten behåller sin kvalitet och du kommer därmed att kunna använda den under en längre period.

När vintersäsongen är över är det dags att ta fram båten igen och då är det extra lätt att göra tack vare inplastningen. Det går smidigt och tar inte många minuter innan du befinner dig på vattnet igen, redo för att åka ut en sväng.

Risker med att inte vinterförvara båten ordentligt

  • Båten slits och håller därmed inte lika länge som annars. Du riskerar till och med att ha en båt som inte fungerar att ha på vatten alls när sommaren kommer om du inte förvarat den rätt om vintern.
  • Den kan stjälas. Båtar som inte skyddas ordentligt kan vara lätta mål för tjuvar och andra som är intresserade av båtar som ligger ensamma och oskyddade. Vinterförvaring av båtar är helt enkelt ett lätt sätt att undvika dessa människor och att du råkar ut för dem.

Båtliv är en aktivitet som passar de allra flesta – oavsett ålder och bakgrund är det en trevlig känsla att vara på vattnet tillsammans. Den som funderar på att investera i en båt bör därför tänka på detta.

Tänk på detta innan du köper båt

  • Hur mycket får den kosta? En budget är viktig att ha redan innan du ger dig av för att kolla på båtar att köpa – annars riskerar du att skuldsätta dig i onödan med en båt du egentligen inte har råd med.
  • Kontrollera försäkringar och liknande. Dessa är en extra kostnad många människor inte räknar med och därför blir mycket överraskade över.
  • Behov. Vilka behov har ni vad gäller båten? Vilka skall använda den och hur många? Finns barn i familjen eller människor som av någon anledning kanske inte kan röra sig så bra. Det finns många bra hjälpmedel där ute – det gäller bara att känna till dem innan man handlar och det bästa man kan göra är att komma väl förberedd till båtaffären.

 

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply