Utveckla sina talanger med ett hantverk

Det ӓr något alldeles speciellt att skapa saker och ting med sina egna hӓnder. De som lӓr sig ett hantverk har en gåva som kan fӧlja dem genom hela livet. Det behӧver inte vara stora saker, man kan bӧrja lite smått. Sedan kan man utveckla det man lӓrt och vӓxa till sig. Smed ӓr ett populӓrt hantverk som vuxit till sig riktigt rejӓlt de senaste åren.

177-4-silversmideEtt sӓtt att lӓra sig att arbeta med sina hӓnder ӓr genom att gå olika kurser. Det finns en uppsjӧ att vӓlja mellan, den ena bӓttre ӓn den andra. Om man verkligen vill satsa på att bli smed, ofta handlar det om guld-och silversmide, så finns det lӓngre kurser dӓr man lӓr sig en hel del. Men fӧr en vanlig person som bara vill ha en vӓrdefull hobby så kan det rӓcka med en helg eller ett par kvӓllar i veckan.

Arbeta som silversmed

Det tar inte lång tid innan man kan skapa något av ett stycke silver. De som tar en kvӓllskurs kommer ofta hem med en ring, det brukar vara det fӧrsta man bӧrjar med. Hӓrifrån kan man sedan gå vidare, bӧrja skapa andra smycken och fӧremål. Nӓr man vӓl kan grunden så ӓr det bara att gå vidare, i den riktning som man sjӓlv ӧnskar.

Silver ӓr ett tacksamt material fӧr det ӓr relativt lӓtt att forma och blir mycket vackert som fӓrdig produkt. Det ӓr speciellt populӓrt fӧr smycken, men man kan gӧra flera andra fӧremål också. Corpus som de kallas. Konrad W silversmide i Stockholm säljer allt en silversmed behöver. I bӧrjan rӓcker det med några få saker, sedan kan man kӧpa till vartefter ens talanger vӓxer. Ett hantverk tar ju aldrig riktigt slut, man kan fortsӓtta att utveckla sig och gå vidare hela tiden. Eftersom det handlar om att skapa något, speciellt med silversmide, så ӓr det bara fantasin som sӓtter grӓnser fӧr vad man kan gӧra. Många hӓmtar inspiration i naturen runt omkring dem och ӧversӓtter sedan detta i sitt hantverk. Andra har sin egen speciella stil som går i genom i allt de gӧr.

Ta det ytterligare ett steg

Har man talang ska man  utveckla den. Silversmide ӓr ett yrke fӧr många, något de fӧrsӧrjer sig på. Fӧr de allra flesta ӓr det dock ett sӓtt att uttrycka sig, att få utlopp fӧr sin kreativa talang. Oavsett situationen så ӓr det något att satsa på och utveckla ytterligare.

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply