Svenskt hantverk som bäst

De allra flesta väljer svenska material och hantverkare när de kan för att bygga eller renovera huset, speciellt när det kommer till träarbete. Här har man långa traditioner av att arbeta med olika träslag, landet är fullt av skog, och det har alltid varit ett populärt material.

MU288-trämönsterDet finns flera olika möjligheter, över hela landet. Man kan köpa ektrappor i Stockholm, och få en alldeles speciell stämning i hemmet med detta levande material. Persson & Skogs är tillverkare av trappor, de har sitt säte i Mora, Dalarna. Men detta hindrar dem naturligtvis inte att leverera till hela landet. Deras trappor är verkligen vackra, man blandar gärna trä med andra material för att få till speciella effekter.

Vanligtvis har man trä på själva trappsteget. Vare sig man väljer att köpa ektrappor i Stockholm eller går in för en björk-eller furutrappa så kan det bli ganska snyggt om man har ett annat material på räcket. Med glas kan man, till exempel, se det fina träverket, eftersom det är genomskinligt. Samtidigt har man skydd så att ingen ramlar ner. Annars kan man också ha gjutjärn, antingen med raka linjer eller nästan som sirliga girlanger.

Persson & Skogs är tillverkare och de kan komma med många bra förslag. För att underlätta för kunderna har de lagt upp ett bildgalleri på sin sajt med trappor som de har tillverkat. Här kan man få mycket inspiration och tips. Sedan kan det bli lite annorlunda beroende på hur trappan är vänd, men det är en detalj. Att köpa ektrappor i Stockholm ger också ett annat intryck än om man väljer björk, till exempel.

En trappa måste passa ordentligt när man installerar den. Persson & Skogs är tillverkare som använder sig av dataprogram för att kunna skära till och tillverka sina trappor med hög precision. Idag kan man såga på en bråkdel av en millimeter, det hjälper mycket när man sedan ska sätta upp trappan. Här ska man inte spara, utan en trappa måste vara rejäl och välgjord.

Det blir mycket slit och tryck på just denna del av huset, alla går minst ett par gånger om dagen i en trappa. I alla fall när den kopplar ihop över-och undervåningen i ett hus. Att köpa ektrappor i Stockholm är en bra investering, och med bra hantverkare får man verkligen en trappa som man kan njuta av i många år. De blir bara bättre med tiden, och man kommer aldrig att ångra sitt val.

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply