Striden om videokonferenser hårdnar i Stockholm

358-6-1-videokonferens-bra-utrustning

Affärsvärlden har förändrats de senaste decennierna. Det mesta rör sig idag runt elektronik och internet. Detta har lett till ett helt nytt sätt att jobba. Idag behöver du inte ens lämna ditt kontor för att kunna ha kontakt med dina medarbetare eller klienter runt om i världen. Med videokonferenser är det nästan som att sitta i samma rum och prata.

Tidigare var det vanligt att tillbringa flera dagar iväg från familjen med stora omkostnader för företaget. Bara för att kunna besöka kunder eller avdelningskontoret på annan ort. Ibland var det helt omöjligt att komma fram till ett avtal helt enkelt för att du inte kan vara på två ställen samtidigt. Med videokonferenser har världen verkligen krympt, och fantastiska möjligheter öppnats.

Det rörliga kontoret

Tack vare den digitala utvecklingen är det också många som jobbar hemifrån idag. Alternativt så slipper de ta ledigt trots att de är ute på en resa. Typ att du kan jobba på förmiddagen men ha hela eftermiddagen ledig för att leka med barnen på stranden. Möjligheterna finns där, allt beroende på vilken verksamhet du har eller jobbar för. Allt du behöver är en dator och en internetuppkoppling. De flesta moderna datorer har en inbyggd webbkamera, annars kostar inte de så mycket. På kontoret kan det dock vara värt att investera i riktigt bra utrustning speciellt om videokonferenser hör till dagordningen. Vänd dig till ITO Nordic för att få svar på alla dina frågor.

Om du inte är säker på att du verkligen behöver en liknande utrustning kan du alltid hyra den. Se om det är något som kan förbättra verksamhetens arbetsrutin. Det kan också vara det bästa om företaget har haft stora utgifter nyligen, som när en verksamhet precis startar upp. Du kan klicka här för att läsa mer om hur du kan hyra videokonferensutrustning. Genom att hyra in olika maskiner kan du hålla de löpande kostnaderna nere.

Många föredrar också att hyra så att de hela tiden kan uppgradera sin utrustning. Vissa maskiner är helt nödvändiga för att verksamheten ska fungera, och måste vara det allra senaste. Videoutrustningen kan vara en av dessa, eftersom du alltid måste ha kontakt med klienter och medarbetare.

Stort intresse för videokonferenser

I takt med att allt fler inser vilka fantastiska möjligheter en videokonferens kan öppna så har också utbudet av tjänster och utrustning blivit allt större. Detta är till kundernas fördel eftersom det blir lättare att få tag på det allra bästa. Troligtvis kommer denna del av ett företags dagliga rutin bara växa till sig. Varför lägga ner stora summor pengar på att resa när allt kan klaras av via video? Förutom att resorna och uppehället kostar pengar så tar det också mycket tid i anspråk. Tid som kan användas till mycket annat. Computer Sweden rapporterar i den här artikeln om hur striden om videokonferenser hårdnar.

Du kan alltså hitta ett system och en utrustning som verkligen passar dina behov. Något som möjliggör en smidig arbetslinje så att ingen slösar tid eller resurser. Om konferensen fungerar som den ska så ger det ett seriöst intryck. Förutom att du kan få sagt allt det viktiga som mötet handlar om.

358-6-2-videokonferens-kontakt-med-familj-effektiv-metod

Inte bara för verksamheter

Det är inte bara företag som drar nytta av den senaste teknologin. Med dagens politiska överenskommelser har det blivit allt vanligare att studera eller jobba i andra länder. För att inte tala om alla konflikter som leder till en stor migration. Alla de som har familj i andra länder uppskattar möjligheterna att prata med dem, och samtidigt kunna se deras ansikten. Det ger en dimension till kontakten som annars saknas.

Video är ju annars ett medium som har fått stor spridning i samhället. Alla kan ta en kort video med sina mobiltelefoner, och posta dem på de sociala nätverken. Både kortare och längre filmer tas upp varje dag, och resultatet kan ibland vara riktigt intressant. I detta inslag i Sveriges Radio kan man höra om hur kulturarbetare använder videoutrustning i sitt arbete.

Det kan löna sig att titta runt lite och se vilka möjligheter som finns. Ibland kan du finna något som du inte ens visste existerade. Men som kan gör ditt liv eller din verksamhet lättare och bättre. Läs om hur andra utnyttjar dagens teknologi och de enheter som finns. På detta sätt kan du få inspiration och förslag på vad du själv kan göra. Det kan revolutionera ditt företag och ge dig en större möjlighet att gå framåt.

Få med allt på video

Det som är viktigt vid en videokonferens är att kunna höra ordentligt. Ljudkvaliteten måste vara hög så att ingen missar vad den andra säger. Men även bilden måste vara skarp, för att du verkligen ska få känslan av att sitta i samma rum. Plus att ibland kan det vara viktigt att läsa av ansiktsuttrycket på personen du talar med. Ibland sitter det flera stycken i varje rum och har en konferens med ett antal personer någon annanstans. Då är det extra viktigt att alla kan delta och att det är möjligt att se och höra varandra.

Egentligen är det fantastiskt att kunna sitta i olika länder och prata med varandra. Du får en närhet som inte uppnås med vanlig telefon, speciellt när ni är flera deltagare i en konferens. Det blir lättare att jobba var som helst och när som helst. Med hjälp av videokonferenser har nya jobbmöjligheter öppnats och många personer har lyckats förändra sina liv till det bättre.

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply