Smidigt med inrikesflyg i Sverige

Även om vårt avlånga land ser relativt litet ut på världskartan jämfört med många andra länder så tar det fortfarande sin lilla tid om man ska ta sig från punkt A i norr till punkt B i söder. Därför är det så populärt med inrikesflyg i dag.

550-4-flygresaDet kan finnas flera olika anledningar till varför vi behöver resa med flyg i Sverige och vem som reser. En del studerar eller bor och jobbar på en annan ort och behöver ta flyget för att komma hem till sina nära och kära med jämna mellanrum och en del kanske reser för att hälsa på släkten i en annan del av landet medan andra reser med flyg inrikes för att de behöver besöka en ort i samband med jobbet.

I och med intresset för inrikesflyg innebär det att det i dag finns ett flertal olika flyglinjer mellan olika städer i landet. En del är stora som SAS och andra är lite mindre och lokala. Ett exempel på ett mindre flygbolag är Sparrow Aviations. Läs mer om Sparrow Aviations alla flyglinjer på http://www.sparrow.se!

Flyg mellan storstäderna

I Sverige är det som bekant Stockholm, vår huvudstad, som är den största staden i landet och Göteborg hamnar på en andra plats rent storleksmässigt. Det finns med andra ord en hel del människor som bor i just dessa två städer och många stora företag har sina kontor i respektive stad. Därför är det inte så konstigt att många också flyger mellan Stockholm och Göteborg.

På grund av trycket finns det också flera flygbolag som trafikerar den här flygsträckan. Dock är det inte helt smärtfritt trots detta. Göteborgs Posten skriver om att konkurrensen mellan flygbolag mellan sträckan Göteborg och Stockholm ökar i takt med att en ny uppstickare bland bolagen har tagit sig in på marknaden och erbjuder flygningar mellan städerna varje vecka.

This entry was posted in Blogg and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply