Så räddar du raderade bilder

100-6-sa-raddar-du-raderade-bilder-1100-6-sa-raddar-du-raderade-bilder-1

I en värld där det mesta lagras på nätet är datasäkerhet en viktig del av vår vardag. Detta gäller oavsett om det är privata dokument eller dokument och bilder som har att göra med ett företag. Ingen vill ju förlora dokument och framförallt kanske bilder som är en viktig del i privatpersonens eller företagets historia.

Vikten av datasäkerhet

Många företagare kämpar länge för att hitta rätt väg att gå när det kommer till att ta hand om datasäkerheten på företaget. För att vara på den säkra sidan provar de det mesta inom detta område, både att anställa någon som hanterar det, att ta in konsulter och massor av andra saker. När företaget är så stort att någon kan ansvara för detta blir saker och ting enklare eftersom de kan hitta viktiga verktyg som gör processen smidigare än någonsin om olyckan skulle vara framme.

Det finns hjälp att få

Nu finns det utmärkta sätt att få hjälp om det värsta händer. Ibas hjälper dig med digital bevisning om företaget blivit utsatt för stöld och detta har varit till stor hjälp för mängder av företag som varje år utsätts för denna typ av problem. Du kan klicka här för att rädda raderade bilder men också få assistans med det mesta annat som har med IT-säkerhet att göra.

Den som haft turen att slippa anlita någon för att hantera IT-säkerhetsproblem eller precis befinner sig i startgroparna för att IT-säkra viktiga dokument och bilder kan känna sig osäker på hur man bör tänka när man väljer företag för att hjälpa till. Det finns dock ett antal saker man kan ta med i beräkningen för att försäkra sig om att man gör ett bra val.

Tänk på detta när du väljer företag för IT-säkerhet om det värsta händer

  • Börja med att göra upp en hållbar budget för din investering. Be den som är ansvarig för ekonomin att beräkna hur mycket pengar som finns tillgängligt. Har du ingen sådan person kan du självklart göra det själv istället. Är du osäker på hur du bör tänka kan du med fördel läsa dig till det. Se bara till att hitta källor som är seriösa när du gör din budget så att du kan känna dig säker på att grunden är bra. Så räddar du raderade bilder och dokument som du inte har råd att förlora. Investeringen är nödvändig – den måste få kosta pengar. Se bara till att den inte innebär att du äventyrar ditt företags ekonomiska framtid.
  • Fundera sedan igenom om du har några affärsbekanta som kan tipsa dig om bra företag som kan hjälpa dig om olyckan är framme och du förlorat viktiga bilder och dokument. Se bara till att fråga människor du verkligen har respekt för så att du kan känna dig säker på att du gör bra val.
  • När du hittat ett företag du är intresserad av bör du alltid söka på deras namn på nätet. Då kan du få information om vad tidigare kunder tyckt om deras hjälp och därmed kan du enklare ta ett beslut om du vill anlita dem eller inte. Detta kan vara smart att göra, oavsett vilket beslut det gäller. Filosofin för många är att man alltid ska använda varje möjlig källa till information som inte tar så mycket tid att eftersöka. Så räddar du raderade bilder och dokument du inte trodde att du skulle få se någonsin igen.
  • Som företagare gäller det att inte vara rädd. Därför är det alltid smart att vara mån om att ställa raka frågor till alla man på något samarbetar med om om undrar över något. Samla alla dina frågor på en och samma gång och mejla eller ring varje företag du vill anlita. Får du raka svar kan du känna dig trygg med att gå vidare medan oseriösa eller inga svar kan vara ett tecken på att företaget har något att dölja. Det finns många aktörer på marknaden – nöj dig bara med de bästa. Det är ett av de bästa tipsen där ute.
  • Läs självklart också igenom villkoren för en investering innan du skriver på något. Har du en juridiskt kunnig person med dig är det extra bra. Då riskerar du inte att missa något viktigt och slipper därmed tråkiga överraskningar.

Media skriver om hjälp med digital förlust

100-6-sa-raddar-du-raderade-bilder-2

I media skrivs det med jämna mellan rum rubriker som ”så räddar du raderade bilder” och liknande. Detta då både privatpersoner och företag idag är i behov av att använda datorer och få hjälp om olyckan är framme. Nättidningen IDG rapporterar i den här artikeln om vikten av att säkra digitala bevis på rätt sätt och detta är kanske extra viktigt för företag som är måna om sin information. Macworld skriver i den här artikeln om alla de tekniska möjligheter som gör att vi kan rädda raderade bilder och filer och detta är garanterat intressant läsning för den som inte vill riskera att förlora sina reseminnen och viktiga foton från vardagen.

Viktigt att våga vara proaktiv

Det är viktigt att acceptera att det finns vissa risker med en digitaliserad vardag men faktum är ju att den bidrar med mycket positivt i livet. Genom att ta smarta beslut kring säkerheten och att känna till vilken hjälp som finns att få har man kommit ett långt steg på vägen till att känna sig trygg med det man gör på nätet och i sin dator.

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply