Så kan robotadvokater vara framtiden

Det finns många situationer som kräver en bra jurist. Där du måste gå igenom ett kontrakt eller dokument med luskam för att riktigt förstå allt som är skrivet däri. Ett litet misstag kan kosta din klient stora pengar, och det är ju för att klara sig undan som de anlitar en advokat. Men inte allt juridiskt arbete är så komplicerat.  Det är mycket som går på rutin och som är rätt så standard.

Därför har en del advokatbyråer börjat använda robotar för att kontrollera vissa saker. Det hela är naturligtvis på ett tidigt stadium, men det bådar gott för framtiden. Redan nu så används dataprogram i stor utsträckning för att göra efterforskningar och jämföra äldre fall. Ingen tror att juristerna kommer att ersättas med robotar, men det är en intressant utveckling att följa.

Hjälp av de allra bästa

De flesta vill kunna prata med sin advokat. Veta vad de har för kvalifikationer och erfarenhet, speciellt inom det område som du anlitar dem för. Du vill bli väl bemött när du kontaktar dem. Kanske inte alltid via telefon, men när du skickar en mejl så ska du vara säker på att de snabbt kommer tillbaka till dig. RiVe Juridiska Byrå är rätt val för dig som vill ha en trygg representant.

För många privatpersoner så handlar det om stora pengar. Det är kanske ett husköp, arv eller något annat som kan förändra ditt liv. När det kommer till stora fastighetsägare eller affärsmän så är det ofta fråga om en del av deras förmögenhet. Inte så att de har lust att förlora pengar på något sätt, det är bara situationen som är något annorlunda. Du kan kontakta RiVe.

Stort behov av jurister

Det är sällan likadant som i amerikanska filmer där det alltid står en lång rad med advokater redo att rycka in. I det verkliga livet så har det visat sig att behovet av jurister har ökat. Det är inte en lätt utbildning. Den tar tid och är krävande. Men det verkar som att du nästan är garanterad en anställning vid avslutade studier. Därför har behovet av finansjurister ökat. Läs mer i den här artikeln i Realtid.

En av orsakerna till detta är alla de nya lagarna som måste tydas. I och med att Sverige nu hör till den europeiska unionen så är de skyldiga att respektera även dessa lagar och regler. Samtidigt är den politiska scenen skiftande och i stadig utveckling. Bara en sådan sak som Brexit har fått många jurister att jobba övertid.

Ersätta advokaterna med maskiner

I sken av denna utveckling blir det ännu mer intressant med maskiner som gör juristernas arbete. Det är mycket som de inte kan göra, det handlar trots allt om programmerade datorer. Men deras begränsningar hindrar dem inte från att klara av grundläggande uppgifter. Som att kontrollera att allt finns med i ett avtal och liknande standarduppgifter.

Är robotadvokater framtiden? Läs mer på den här sidan i Ny Teknik. Det finns flera för-och nackdelar som måste avvägas. Men det verkar som att utvecklingen av dessa medhjälpare fortsätter. Det är ju ungefär som ett mycket avancerat dataprogram. Du programmerar roboten med alla de möjligheter och kombinationer som är möjliga. Sedan avstämmer dess algoritm dessa regler med den information som matas in. Det kan hända att en verklig jurist måste kontrollera vissa delar av arbetet, men det blir i alla fall mer effektivt än om de gör allting själva.

Lagens långa arm

Det kan lugnt sägas att jurister behövs. Kanhända finns det plats för både robotar och verkliga advokater i en inte så långsiktig framtid. För att lagen är krånglig finns de inget tvivel om.  Alla som försökt förstå ett papper från en juridisk byrå vet hur svårt det kan vara för en lekman. Och det måste vara så, för lagen ska täcka en rad med olika områden.

Därför bör du kontakta en advokat utan att tveka. De har sitt område av expertis och kan vara av stor hjälp. Så gott som ingen har varken råd eller lust att klara sig utan. Det är ofta allt för mycket på spel för att du ska ta chansen och klara dig utan en jurist. Helst en som du kan kommunicera med, för det kan inte robotarna klara av.

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply