Rekryterat fel personal? Så blir du bättre och undviker samma misstag igen

90-6-rekryterat-fel-personal-sa-blir-du-battre-och-undviker-samma-misstag-igen-1

Varje år kostar felrekryteringar företag hundratusentals onödiga kronor. Detta är tyvärr ett faktum man ser i såväl stora som små företag och därför ett fenomen som man numera spenderar en hel del tid med att försöka få bort. Det är ju faktiskt så att de allra flesta företag istället vill ha möjlighet att lägga pengar på andra och viktigare saker för företagets framtid.

Utmaningar med att rekrytera rätt personal

Rekryterat fel personal? Så blir du bättre och undviker samma misstag igen, du kan justera det du tidigare gjort för att istället rekrytera rätt från början. Detta är de goda nyheterna för alla företagare som någon gång gjort misstaget att rekrytera fel person till en viss tjänst.

Ett bra exempel på hur du kan minska riskerna för att rekrytera fel person till en tjänst som är ledig på företaget är att använda sig av rekryteringsverktyg. Fördelarna med dessa är många.

Fördelar med rekryteringsverktyg

  • Du slipper slösa tid och pengar på att gå en väg för att hitta rätt person för en tjänst som egentligen är fel. Det är med andra ord kostnadseffektivt att använda sig av ett rekryteringsverktyg som kan styra dig in på rätt typ av kandidater från start.
  • Du får ett stöd längs vägen och kan med hjälp av verktyget gallra ut rätt personer för just de tjänster du vill tillsätta. Detta betyder sparad tid då du slipper att läsa igenom ansökningar som faller bort på grund av saker som rätt utbildning etc.

Att anställa med hjälp av rekryteringsverktyg

90-6-rekryterat-fel-personal-sa-blir-du-battre-och-undviker-samma-misstag-igen-2

Att anställa med ett verktyg som stöd är helt enkelt ett smart alternativ för den som vill skapa smidigare rekryteringsprocesser som dessutom fungerar. Alla företagare söker dock inte medarbetare på heltid och funderar mycket på hur man ska gå till väga för att hitta rätt personer för behovsanställningar. Du kan gå hit om du vill veta mer om anställning vid behov och hur ett rekryteringsverktyg kan hjälpa dig med denna process. Du kan också kontakta Recruto om du frågor om deras olika verktyg eller behöver support kring hur du ska tänka när du rekryterar med hjälp av ett smart anställningsverktyg.

Läs vad som skrivs om rekrytering i media

I tidningar och på TV kan man ofta läsa om just företagens behov av att rekrytera kompetenta medarbetare. Rekryterat fel personal? Så blir du bättre och undviker samma misstag igen. Detta är ett av de ämnen du kan ta del av i media. Nyfiken på att läsa mer om just rekrytering? Det är viktigt att se behovsanställda som viktiga medarbetare. Hör mer om detta ämne i Sveriges Radios inslag och låt dig inspireras till att skapa en riktigt bra arbetsplats för alla.

Tidningen Metro rapporterar om hur svenska företag kan bli bättre på rekrytering. Rekryterat fel personal? Så blir du bättre och undviker samma misstag igen. Läs på för att bilda dig en uppfattning om vad du kan göra för att inte misslyckas nästa gång du vill hitta ny personal till ditt företag. Vissa arbetsgivare rekryterar genom video. Ta del av mer information i Smålandspostens artikel och finn information som kanske kan inspirera dig till att ta nya vägar för att rekrytera.

Så hittar du rätt verktyg för rekrytering

Har du aldrig rekryterat förut kan det kännas svårt att veta hur man ska tänka för att hitta rätt väg framåt för just ens eget företag. Som tur är finns det dock ett par saker man kan ta med i beräkningen för att göra rätt val för just er.

Tips när du ska välja rekryteringsverktyg

  • Ha alltid en grundläggande budget för denna utgiftspost innan du börjar. Då blir det enklare att veta vilka verktyg du har råd med och vilka leverantörer ni måste stryka från listan över intressanta leverantörer. Kom ihåg när du gör budgeten att det är viktigt att tänka på att detta är en investering som i längden gör att ni tjänar pengar även om det innebär en utgift just nu. Har du en ekonomiansvarig på företaget bör denna person göra budgeten. Har du ingen sådan kan du med fördel läsa dig till den information du behöver för att skapa en hållbar budget själv.
  • Fråga affärskontakter eller andra entreprenörer om de har bra tips. Kanske har du en mentor eller någon annan du litar på som drivit företaget länge och kan erbjuda sina tankar kring ämnet. Underskatta aldrig kontakter när det kommer till dessa saker, de kan vara nyckeln till en konstant lyckad rekryteringsprocess som du sedan kan tipsa andra om.
  • Kolla upp varje leverantör du är intresserad av att handla verktyg från innan du bestämmer dig. Detta kan du göra genom ett samtal till Bolagsverket som kan bekräfta att de är registrerade på ett korrekt sätt men också genom att söka på deras namn på nätet. Där lämnar tidigare kunder nämligen ofta rekommendationer och omdömen om vad de tyckte om sin upplevelse med företaget. Dessa är mycket bra att läsa igenom för den som vill undvika oseriösa aktörer på marknaden.
  • Mejla dina frågor till företaget innan du gör ditt val. Att få svar på det du undrar över är något du förtjänar när du ska betala pengar för att rekrytera smartare. Får du inga eller otydliga svar bör du ta det som ett varningstecken. Kanske har företaget något att dölja och du tjänar då på att våga vända dig till någon annan istället. Det finns många alternativ på marknaden så det finns ingen anledning till att du måste välja någon som döljer något om sin verksamhet.
  • Läs till sist också igenom villkoren för din investering i ett rekryteringsverktyg. Då vet du exakt vad som gäller om du är missnöjd med något. Detta är en extra trygghet för den som vill undvika problem. Be gärna någon som är kunnig inom det juridiska området om hjälp med att läsa igenom villkoren om du behöver det. Två par ögon är alltid bättre än ett par för den som inte vill missa något viktigt. Även här är det viktigt att ställa frågor om några nya kommer upp under läsningens gång.

Rekrytera rätt inför framtiden

90-6-rekryterat-fel-personal-sa-blir-du-battre-och-undviker-samma-misstag-igen-3

Rekryterat fel personal? Så blir du bättre och undviker samma misstag igen genom att läsa på om ämnet och ta strategiskt smarta beslut. Detta kommer i längden att gynna ditt företag men även de anställda som lägger ned sin själ i att göra ditt företag lyckosamt. Då kommer ni att kunna utvecklas i en positiv riktning. Detta bidrar inte bara till bättre ekonomi utan även till en trevligare arbetsplats dit människor ser fram emot att gå varje morgon från måndag till fredag.

 

 

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply