Populära fasadskyltar från förr i tiden

Reklam och marknadsföring är något som existerat sedan urminnes tider. Hur och var man gör det kan variera beroende på tidsålder, men det har alltid varit viktigt att synas och visa upp sin verksamhet. Fasadskyltar har länge använts för att visa var en butik eller kontor är beläget, det är något som syns på långt håll. Idag se de annorlunda ut, men är fortfarande något som fungerar mycket bra.

588-5-fasadskyltarKonkurrensen kan vara stenhård inom vissa branscher och det är därför av yttersta vikt att visa upp vem man är. Kunderna måste se att man finns till och att ens företag är det bästa valet. Naturligtvis är grunden för detta bra varor eller tjänster, men alla som driver en verksamhet vet att det inte räcker med detta. Marknadsföring, reklam, skyltar, annonser-  alla dessa är en del av det stora hela. Med allt sammanslaget så har man en chans att lyckas, att ha framgång inom sin bransch.

Vikten av bra skyltar

I vissa områden är det fullt av verksamheter och kontor. Det kan vara en stor byggnad eller kanske till och med en hel gård. Då är det extra viktigt att visa var man finns, så att alla kunder kan hitta fram. En fasadskylt kan vara skillnaden mellan att försvinna i mängden och stå ut som ett bra alternativ. Ofta så har kunderna ett stort antal valmöjligheter och de kommer helt klart att välja det som är både lätt och bra. Med andra ord så vill de inte tappa bort sig bara för att kontoret inte är ordentligt märkt. En fasadskylt är bra att investera i för varje företagare som vill synas.

Det ger också ett gott intryck med en snygg skylt. Här har man möjlighet att sätta sin logo, till exempel. Något som går igen på nätet, ens brevpapper, uniformerna och kanske plastpåsarna. I den färg som kunderna kopplar samman med verksamheten. Men en skylt är också ett bra ställe att skriva kontaktinformation eller öppettider, som för en läkarmottagning eller butik. Utformningen, färgvalet och bokstäverna bör alla följa den stil som företaget har och reflektera vilken sorts verksamhet man bedriver. Läs mer om bra magnetskyltar här och se om det kan vara något för dig.

Man ska alltså inte undervärdera värdet av en bra fasadskylt, det är något som kan göra stor skillnad. Snygg och inbjudande så visar den vägen till kontoret eller butiken, och klienterna vet precis när man är på plats och vad de kan förvänta sig. Dagens kunder vill bli behandlade väl, de har många olika verksamheter att välja mellan och detta vet de om. Därför gäller det att inte låta dem vänta i onödan utan se till att de vet exakt var man befinner sig och vad verksamheten har att erbjuda.

Forna tiders fasadskyltar

Skyltar av olika slag är en viktig del av en stads historia. Ibland återskapar man gamla former av förvaring och folk blir helt nostalgiska. Det samma gäller för de som försöker bevara en stads historia, skyltarna kan vara det som gör störst skillnad. Norrköpings Tidningar skriver i denna artikel om fasadskyltar från förr.

Det är ganska intressant att se på fasadskyltar och hur de har utvecklats genom tiderna. Förr i tiden så målades de ofta direkt på fasaden, eller så var det en planka som hängdes över butiken. Vartefter tekniken gick framåt så blev de mer och mer precisa, med speciell färg som användes bara för skyltar och så skrev man gärna på en metallbit. De formades och slipades för att ha en perfekt form, och så skruvades de fast på fasaden. En del skrev sina skyltar på en griffeltavla, speciellt om man ändrade sina priser eller utbud varje dag. Det viktiga var att så gott som alla hade en skylt av något slag.

Moderna fasadskyltar för alla företag

Idag finns det fasadskyltar med belysning, speciellt bra i mörka Norden. Det kan vara ett ljus som kommer inifrån skylten och belyser hela texten, eller så kan man ha en lampa riktad på den viktigaste delen. De kan sättas fast med magneter eller så kan man skruva fast dem så att de sitter fast riktigt ordentligt. En del väljer svart och vitt, klassiska färger för att skriva saker, men det är också mycket vanligt med färggladare skyltar. Antingen så  har man en avvikande färg på bakgrunden eller på bokstäverna.

Det viktiga är ju att synas, denna del av fasadskyltningen har inte förändrats de senaste århundraden. En verksamhet som inte syns kommer troligtvis snart att stå utan kunder, såvida man inte är mycket specialiserad och efterfrågad. Alla pratar om hur viktigt det är att ha en närvaro på nätet, och det finns inget tvivel om att detta har sin plats. Men i tillägg så gäller det att synas i den verkliga världen, och då är fasadskyltar ett av de bästa sätten.

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply