Öka överlevnad med hjärtstartare

Dessvärre är vi inte alltid fullt medvetna om hur allting ser ut och fungerar i vår kropp. Och det finns de stunder då någonting plötsligt inte fungerar som det ska längre och vårt liv är i fara. Ibland kommer hjälpen i tid och lyckas få liv i människan igen och andra gånger slutar det allt annat än lyckligt.

131-hjärtstartareHjärtat är ett av våra absolut viktigaste organ och trots det är det inte större än din egen knytnäve. Vilket i sig är ganska fascinerande med tanke på vilken pumpförmåga det besitter. Dock finns det också de stunder då impulserna inte riktigt kommer som de ska till hjärtat, de liksom kommer i oordning. Detta är direkt livsfarligt eftersom det kan medföra hjärtstopp. Alltså att hjärtat plötsligt stannar vilket i sin tur betyder att blodet inte längre pumpas runt i kroppen.

I ett sådant läge gäller det att få i gång de korrekta impulserna igen så att hjärtat vaknar till liv och börjar pumpa runt blodet igen. Och i dag finns det som tur är hjärtstartare uppsatta runt omkring oss på flera allmänna platser ifall något sådant skulle inträffa mitt på öppen gata. Men även privatpersoner kan investera i en hjärtstartare som de har möjlighet att ha hemma.

HLR och hjärtstartare

Det är alltid en fördel att kunna HLR men med en hjärtstartare kommer du få alla nödvändiga instruktioner du behöver av en röst på svenska. Även om HLR har räddat många liv genom åren ger det 10% chans att överleva. Med en hjärtstartare som hjälpmedel ökar den chansen till hela 70%.

I dag finns det som sagt möjlighet att köpa olika typer av hjärtstartare från olika tillverkare. I och med detta är det inte fel att vända sig till en återförsäljare av olika märken eftersom en sådan inte skulle försöka ”dölja” dolda fel eller nackdelar med hjärtstartare från särskilda märken. Ett alternativ du kanske skulle kunna titta närmare på och finna intressant är Zoll hjärtstartare AED Plus.

Hitta och välj rätt

Om man inte är yrkesverksam inom sjukvården eller har använt en hjärtstartare tidigare är det inte helt lätt att hitta den hjärtstartare som du är ute efter. Du vet ju inte riktigt vad det är du ska titta efter. Men som tur är kan du få hjälp med att välja rätt hjärtstartare på http://defibrillator-hjartstartare.se så att du ska kunna känna dig trygg och nöjd med ditt köp. Det är trots allt mycket möjligt att du har chansen att rädda livet på någon familjemedlem om du har en hjärtstartare hemma.

Men när du inte är hemma kan det också vara betryggande att veta att det numera finns relativt många hjärtstartare på allmänna platser i landet, som tidigare nämndes. Oftast finns det utmärkt tydligt i vilka lokaler och så vidare som har en hjärtstartare på plats. Dock har du också möjlighet att se hur utbudet ser ut i hela landet på nätet också. Här kan man se var i Sverige defibrillatorer förvaras om du vill veta det i förväg.

This entry was posted in Allmänt and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply