Nytt liv med ny fasadfärg

När vårsolen sakta men säkert börjar visa sig igen och sprider sitt ljuva sken inser du plötsligt att din fasad inte håller måttet längre. Någonting måste göras. Det är helt enkelt dags att leta fram färgkartan igen och titta på ny färg.

104-fasad-färg-målaFör att fräscha upp en sliten fasad kan du börja med att måla om. Det behöver nämligen inte vara mycket svårare än så om du vill att det ska lysa om ditt hus ännu en gång så att det ser som nytt ut. Dock kräver det lite arbete och framför allt tid om det ska bli gjort.

Men till att börja med så får du och eventuellt resten av familjen gå igenom vilken färg ni ska välja. Kanske är ni eniga om att exakt samma kulör blir perfekt eller också vill ni prova någonting helt nytt. Välj en fasadfärg för ditt hus som du fastnar för och som du tror kommer göra susen för att ge fasaden nytt liv igen.

Ont om tid

Som sagt målar inte färgen på sig själv när du väl har fått hem fasadfärgen. Det krävs att någon plockar upp en pensel om arbetet skall bli gjort. Och det kan till och med vara så att er fasad kräver flera lager med färg för bästa resultat.

Om du har ett heltidsjobb och vardagen och helgerna är fulla med aktiviteter är det inte alltid så lätt att hitta den där berömda tiden som behövs för att måla om fasaden. Bor du till exempel i Stockholm så kanske du dessutom pendlar en längre tid för att komma till och från jobbet varje dag. Därför är det inte någon dum idé att kontakta en målerifirma. Du hittar bland annat duktiga målare på firman Grapo i Stockholm som säkerligen mer än gärna skulle hjälpa till med att fräscha till din fasad med ny färg.

Ett noggrant hantverk

Det är faktiskt inte vem som helst som kan ta upp en pensel och börja måla så att det blir ett snyggt resultat och det är inte heller vem som helst som kan tapetsera så att det blir korrekt med skarvar och utan bubblor. Det här är nämligen ett hantverk som kräver noggrannhet och precision.

Den här artikeln om SM i måleri från förra året berättar lite mer om det som krävs av en duktig målare och tapetserare. Så nu kanske du kan tycka att det är värt att investera i tjänsten att anlita en målerifirma som gör jobbet åt dig. Dessutom behöver du inte lägga ner din dyrbara fritid på att måla om fasaden längre. I stället kommer du hem en dag efter jobbet och inser att jobbet med målandet redan är färdigt så att du kan njuta av din kväll med familjen i stället för att hoppa i målarkläderna.

This entry was posted in Allmänt and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply