In med nytt på kontoret

Runt om i vårt avlånga land finns det mängder med olika kontor. En del är mindre, andra enorma. Men de har gemensamt att de är arbetsplatser till en hel del anställda kontorsarbetare. Och för att de ska trivas på jobbet krävs det en bra kontorsinredning som skapar en fridfull miljö.

53-kontor-landskap-möbler-inredningSjälvklart finns det många kontor som har insett hur viktigt det är med ordentliga kontorsmöbler och en snygg inredning överlag. Det skapar trivsel och harmoni på arbetsplatsen. Därför är de noga med att modernisera då och då så att kontoret ska vara på topp.

Men sedan finns det också de kontor som glöms bort och det verkar nästintill som om att tiden har stannat. Möblerna har sett bättre dagar och likaså de gamla inramade planscherna och plastväxterna. Ibland är det helt enkelt värt att lägga ner en del pengar på att slänga ut det gamla och få in det nya.

Lägg krut på möbler

De som arbetar på ett kontor kommer oftast till jobbet på morgonen och går hem sent på eftermiddagen. Det är med andra ord många timmar som innebär stillasittande. Att sitta still långa stunder vid ett skrivbord kräver en ergonomisk stol. Stolar från Herman Miller är ett bra exempel på bekväma kontorsstolar som fördelar kroppens vikt på ett naturligt sätt.

Därför kan det vara en bra idé att lägga ner lite extra krut på att köpa in riktigt bra stolar till personalen och då lägga ner lite mindre på borden. Det finns trots allt relativt snygga och bra skrivbord i dag som inte kostar skjortan.

Glöm inte detaljerna

Förutom möblerna så får inte detaljerna heller glömmas bort. Det är oftast detta som gör en hel del för att skapa en så trivsam miljö på arbetsplatsen som möjligt. Få gärna in växter och härliga tavlor som bidrar med färg som livar upp kontoret några snäpp.

Gott kaffe på kontoret är också något som många anser är viktigt. Ta en titt på kaffekokare från italienska Bialetti, vilka har funnits i över 80 år och har sålts i över 200 miljoner exemplar. Ett sådant tillskott i fikarummet skulle säkerligen få de flesta i personalen att jubla nästa gång de ska fylla på sin kopp.

En ny kontorsinredning behöver inte vara så komplicerad. Gå helt enkelt igenom möbler och detaljer som ska köpas in och satsa på kvalitet som håller länge. Gärna i tidlös stil som inte blir omodern året därpå.

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply