Langsiktiga mal som gor skillnad

Alla kan bidra till att miljӧ och natur mår bӓttre, både i små och stora saker. Åka kollektivtrafik så mycket som mӧjligt. Kanske installera alternativa energikӓllor. Ӓta mat som ӓr odlad utan gifter eller kemikalier. Genom att ha en miljӧvӓnlig livsstil kommer både en sjӓlv och ens barn kunna leva i en bӓttre vӓrld.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFaktum ӓr att den som allra fӧrst drar nytta av att lӓgga om stilen och  satsa på mer långsiktiga mål ӓr just personen sjӓlv. Många sjukdomar idag uppstår på grund av felaktig kost eller dåliga matvaror, i kombination med ӓrftliga faktorer eller otillrӓckligt med motion. Genom att ӓta sunt, vӓlja ekologiskt så ofta det går, så kommer kroppen att reagera positivt. Efter ett tag kommer man att undra varfӧr man inte gjort dessa fӧrӓndringar så mycket tidigare. Att må bra borde vara en sjӓlvklarhet.

Gӧr det verkligen någon skillnad?

Nӓr det kommer till att ӓta sund och ekologisk mat ӓr det lӓtt att se att det gӧr skillnad. Men ӓven andra miljӧvӓnliga val man tar bidrar till en bӓttre vӓrld. Myndigheterna mӓter hela tiden utslӓpp och gifthalter i luft och vatten. Bland annat har den blyfria bensinen minskat farliga utslӓpp radikalt, vilket ӓr orsaken till att det ӓr den enda bensin som finns i många lӓnder. Kontroll av fabriker och tillverkning av olika produkter har minskat mӓngden gift som folk andas in eller kommer i kontakt med på andra sӓtt.

Ibland ӓr det små saker som gӧr stor skillnad i ens liv. Giftfria leksaker ӓr en sak som många fӧrӓldrar tar på allvar. Men ӓven de stora bӧr tӓnka på de små detaljerna. Klicka på länken för att läsa mer om den giftfria Lifefactory vattenflaskan. Det ӓr sunt att dricka vatten, men om flaskan inte ӓr giftfri så fӧrlorar man mycket av fӧrdelarna.

Ett sӓtt att leva

En del tycker det verkar jobbigt att ha en miljӧvӓnlig livsstil. De ӓr också rӓdda att det ska kosta fӧr mycket, det sӓgs att sund mat ӓr dyrt. Ibland stӓmmer det att man får betala lite extra fӧr att få kvalitet, eller fӧr att ha miljӧvӓnlig el dygnet runt. Men faktum ӓr att skillnaden ofta inte ӓr stor, och de enorma fӧrdelarna vӓger mer ӓn upp det dӓr lilla extra.

Nӓr man handlar lokala produkter, bidrar det till en god cirkel. Dels minskar koldioxidutslӓppen eftersom varorna inte behӧver transporteras så långt. Sedan gynnas det lokala samhӓllet eftersom det skapar jobb mӧjligheter. Folk stannar kvar i bygden, och den blir stark. Skolorna fӧrbӓttras och fler butiker sӧker sig till området. Allt detta i sin tur ger stӧrre valmӧjligheter fӧr den enskilde konsumenten. En vinnande situation fӧr alla parter.

Miljӧvӓnlig mat

Det har blivit mycket populӓrt med ekologiska eller biologiska produkter, mat som ӓr det allra bӓsta fӧr hӓlsan. Dessa produkter odlas på ett miljӧvӓnligt sӓtt som ӓr bra fӧr både jord och mӓnniskor. Många gånger ӓr smaken också bra mycket bӓttre ӓn nӓr maten ӓr full av konserveringsmedel och andra gifter. Medvetna.se är en butik som säljer ekologiska produkter på nätet. De har ett stort urval och det ӓr lӓtt att bestӓlla från dem.

Om man precis bӧrjat ӓta ekologisk mat kan det ta ett litet tag innan man mӓrker någon stӧrre skillnad. Alla gifter man fått i sig genom fӧdan under flera års tid måste komma ur kroppen. Många ser dӓrfӧr till att gӧra olika utrensningskurer i samband med att de bӧrjar ӓta bӓttre. Vartefter som kroppen blir av med skrӓp så kommer man att mӓrka hur energin kommer tillbaka och hela vardagen blir så mycket bӓttre. Fӧrutom alla de olika sjukdomar som hӓnger ihop med en dålig kost. En miljӧvӓnlig livsstil handlar alltså mycket om att må bra sjӓlv.

Bygga fӧr framtiden

En miljӧvӓnlig livsstil ӓr ett långssiktigt mål. Dels fӧr att man ska må bra sjӓlv, men också fӧr att kommande generation ska kunna njuta av allt det fina som finns på jorden. Alla kan gӧra något fӧr att bidra till en bӓttre vӓrld. Ett bra stӓlle att bӧrja med ӓr vad man stoppar i munnen. Ekologisk mat ӓr nyttig och god, och den ӓr nu lӓtt att få tag på. Det finns ingen anledning att inte ge sig sjӓlv det allra bӓsta.

This entry was posted in Allmänt and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply