Företag ville säga upp anställd på grund av pappaledighet

Den som har barn lär sig snabbt att det finns många möjligheter att få vara hemma med dem när de är små om man så önskar det. Detta är en fördel som inte finns i alla länder och därför något som de allra flesta är stolta över. Samtidigt finns det dock alltid en diskussion som handlar om ifall ens karriär blir lidande av detta eller inte.

Arbetsrätt och inkomstförsäkring

Varje vuxen människa spenderar mycket tid på sitt jobb. Därför är det av högsta vikt att man också trivs bra på arbetet och med det man gör. Att lägga tid på ett jobb som man inte tycker är kul är ju onekligen slöseri med tid även om det såklart ibland är nödvändigt för att man ska få sin lön som man betalar räkningarna med.

Vill man byta jobb är det ett faktum att det faktiskt aldrig är för sent. Dock kan det såklart innebära att man måste gå en kurs eller något annat för att bli behörig till att kunna arbeta med det man drömmer om. Ibland kan det också ske att man måste byta jobb eftersom företaget ska säga upp människor. Detta är såklart en tråkig situation eftersom man ofta då inte är beredd på att söka nytt jobb.

Sökfrasen uppsägning personliga skäl är vanlig för den som vill byta jobb eftersom man vill veta vilka rättigheter man har om man säger upp sig. Det är ju inte alltid som man har ett nytt jobb på gång omedelbart och då är det bra att känna till. Att en uppsägning då det är arbetsbrist sker ibland på företag är något man inte kan undvika och då gäller andra regler än om man säger upp sig av personliga skäl. Att ett företag ville säga upp anställd på grund av pappaledighet är exempel på en anledning som inte är korrekt enligt lagen. Man ska alltid känna till sina rättigheter.

En inkomstförsäkring är ett bra sätt att klargöra att man har en inkomst även om man förlorar sitt jobb. Det finns ett par saker man kan tänka på för att försäkra sig om att man väljer på rätt sätt när man ska investera i en inkomstförsäkring.

Tänk på detta då du väljer inkomstförsäkring

  • Försäkra dig om vad som gäller för din typ av inkomst. Det finns olika nivåer man kan få ut beroende på vilken sorts tjänst man haft på företaget i fråga samt i vissa fall hur länge man varit anställd. Det är bäst att höra sig för om de olika alternativen för att på så sätt bilda sig en uppfattning om vad som är bäst för en själv.
  • Tänk också på vad en inkomstförsäkring vid förlust av jobb innebär för din ekonomi. Det är alltid bra att se över vilken typ av budget man får i en sådan situation så att man enkelt kan anpassa sig till det liv man måste leva då. Det är med andra ord alltid smart att vara proaktiv i dessa situationer.
  • Kolla med andra i din bransch vilken typ av inkomstförsäkring de har. Kanske kan de tipsa dig om rätt väg att gå för just din typ av yrke. Det är viktigt att du kollar med människor du har förtroende för så att du försäkrar dig om att du får tillförlitliga svar som du faktiskt kan lita på.
  • Ställ frågor. Har du undringar kring hur en viss inkomstförsäkring fungerar så bör du alltid ställa alla frågor du har direkt. Då vet du precis vad som gäller i alla situationer. Att ett företag ville säga upp anställd på grund av pappaledighet är något som inte ska kunna ske och detta gäller även i många andra scenarion. Ta reda på dina rättigheter och hur allt fungerar i förväg. Du förtjänar alltid klara svar och får du inte det bör du vända dig till någon annan istället.
  • Läs till sist igenom villkoren för din investering. Du vill i dessa lägen inte ha några tråkiga överraskningar om du måste utnyttja din inkomstförsäkring. Be gärna någon annan att läsa igenom dem tillsammans med dig om du vill ha ett par extra ögon på texten. Då minskar risken för att du ska missa något viktigt.

Medias rapportering om arbetsrätt

Media skriver ofta om arbete och hur det fungerar vid exempelvis en uppsägning. Om vikten av att säga upp medarbetare på ett korrekt sätt kan du läsa om i denna artikel från Norrtelje Tidning och detta är intressant läsning för alla som någon gång varit i denna situation.

Tidningen Lag & Avtal rapporterar i en artikel om hur pappaledighet är en ogiltig anledning till uppsägning och detta understryks av lagen i alla lägen.

Läs på och var trygg

Att läsa på om vilka rättigheter man har är alltid något som ger extra trygghet och detta är naturligtvis viktigt när det kommer till ditt arbete. Det är ju trots allt det som gör att du kan betala dina räkningar och därmed leva ett gott liv tillsammans med dina nära och kära.

Att ett företag ville säga upp anställd på grund av pappaledighet är emot lagen och något du helt enkelt måste känna till bland många andra saker för att värna om den rätt du har gentemot din arbetsgivare. Att vara proaktiv om viktiga ämnen är med andra ord en skyldighet du har som vuxen oavsett om du bara har dig själv att försörja eller även andra människor.

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply