Förberedelser inför skolstarten

Det finns mycket att tänka på i augusti när skolan börjar. Har man flera barn i olika åldrar blir det ännu mer. En del dagis har en lista med saker som man måste skicka med, ombyte med namnlappar behövs alltid. De större barnen behöver nya skolväskor, och en del material måste man alltid köpa. För att inte tala om hur mycket de vuxit under sommaren, de har verkligen skjutit i höjden och kläderna är för små.

MU351-namnlappMånga familjer tycker det är ganska skönt när skolan kommer igång och man kommer in i en rutin igen. Under sommaren blir det ofta både si och så med regler, och man behöver verkligen en paus från vardagen. Men när allt flyter på som det ska så hinner man med så mycket mer. När man väl satt namnlappar i kläderna och köpt allt som behövs kan man börja tänka på annat. Alla har ett schema, och man vet vad som händer varje dag. Inte så att man behöver boka upp varje minut av sin tid, men man har tid för allt när man planerar väl.

Sedan kommer alla fritidsaktiviteter igång, det brukar inte ta många veckor förrän man återigen har ett fullt schema. Någon ska till stallet för att rida, en annan har pianolektioner, sedan finns det fotbollsträning och kvällskurser. Barnen ska skjutsas, något som man ofta delar med andra föräldrar. Det är kul att hålla igång, och återigen får man kanske sy eller stryka fast namnlappar i kläderna. Vanligtvis är sportshallen full av folk, både barn och vuxna. Många har liknande kläder, speciellt om man spelar på ett lag. Därför gäller det att markera vilka kläder och saker som är ens egna. Det brukar vara bäst att märka skorna också, det finns speciella etiketter för detta.

Sedan är det strax jul och alla tar en paus igen. Man festar och har det bra, träffar familjen och åker gärna lite skidor. Så är det skolstart igen. Barnen har vanligtvis fått nya kläder och skor i julklapp, så fram med namnlappar igen. Annars har man det mesta redan från tidigare, det är ju trots bara ett par veckor man varit ledig. Rutinerna plockas upp och det som varit stängt under lovet öppnar igen. Har man avlagt nyårslöften om gym och träning så är det dags att uppfylla dem. Ganska kul, även om det är jobbigt i början. Varje år lovar man sig själv att inte äta så mycket nästa jul.

 

This entry was posted in Allmänt and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply