Faran med giftiga barnleksaker

Ingen förälder skulle drömma om att ge sina barn ett glas med gift. Men ibland så gör man det utan att ens vara medveten om det. Många produkter, och speciellt barnleksaker, kan ha flera farliga ämnen i sig. Det kanske inte är som ett glas gift, men över en längre period så kan det göra barnet sjukt eller mer öppen för allergier. Därför bör man alltid kontrollera innehållsförteckningen noga innan ett köp.

647-5-giftfria-barnleksakerDet är inte bara leksaker som kan innehålla gift. Många möbler är målade med en färg som inte alls är bra för små lungor. Eller ännu värre när barnet börjar bita på allt runt omkring sig och gnager på sin säng. I vissa textiler och madrasser finns det mindre bra ämnen som ett litet barn helst inte ska andas in. Deras kroppar är ju så små och de är inte alls lika bra utrustade att stå emot det som de tar in.

Välja bra leksaker för barnen

Dagens barn har bra många fler leksaker än för bara några årtionden sedan. Till trots för den elektroniska tidsåldern så är fortfarande vanliga leksaker mycket vanliga. Speciellt när barnen är små och inte bara behöver leka för att ha det roligt, men även för att kunna utvecklas på ett korrekt sätt. Det kan tyckas jobbigt att alltid kontrollera vad leksaker och andra saker innehåller, men i det långa loppet så kommer barnet att må så mycket bättre.

Det är en självklarhet att städa hemmet, och speciellt barnkammaren. Man vill inte att damm och andra partiklar ska spridas och förorsaka sjukdomar. Men det borde vara minst lika naturligt att inte ge barnen leksaker eller sängkläder som är farliga för dem, utan istället göra vad man kan för att barnen ska ha det bästa. På lovelly.se hittar du allt ekologiskt för barn och baby.

En fördel är att det idag finns flera valmöjligheter. Man måste inte köpa giftiga leksaker eftersom det finns många mycket bra, men hälsosamma alternativ. De kostar inte så mycket men kan göra en stor skillnad för barnets hälsa. I ett samhälle där allergier har ökat dramatiskt är det bäst att undvika ämnen som kan irritera eller skada barnet. Det handlar trots allt om små hjälplösa varelser som är helt beroende av vad föräldrarna väljer för dem.

Ett giftfritt hem det allra bästa

Redan innan barnet föds kan man taktfullt informera släkt och vänner om att man helst vill ha giftfria leksaker och produkter. De flesta skulle aldrig köpa något med flit som kan vara skadligt för barnet, men det är inte alla som är medvetna om hur vanligt det är med kemikalier och annat skadligt i barnleksaker och annat. Göteborgs-Posten tar i denna artikel upp det faktum att många föräldrar glömmer att barnens leksaker kan vara giftiga. Liknande artiklar är en påminnelse och en varning om hur det kan gå om man inte är uppmärksam.

Det gäller att skapa en atmosfär i hemmet som är sund och bra för både barn och vuxna. Allt fler är försiktiga med vad de äter och väljer helst ekologiska råvaror. Det samma gäller för de kläder man använder, organiska naturliga material är det bästa, som kommer från en certifierad källa. Möbler och väggar bör målas med giftfria färger, och om man har gamla saker eller bor i ett äldre hus kan det vara läge att kontrollera och eventuellt sanera. Familjens hälsa måste alltid komma först och speciellt gäller detta för de små. med en god start i livet kommer de att undvika många problem och sjukdomar. Det kan ta lite extra tid att vara uppmärksam, men det är det värt.

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply