De fyra årstiderna i Stockholm

Sveriges huvudstad är verkligen en intressant stad, väl värd ett besök. Eller helst flera, här finns det ett enormt utbud av aktiviteter och sevärdheter. Varje årstid har sin egen charm, med speciella saker på gång. Därför hittar man alltid något nytt, oavsett hur många gånger man kommer tillbaka.

MU366- Stockholm stadiumOm man väljer ett hotel nära Jakobsgatan har man bra tillgång till det mesta. Det är gångavstånd till kultur, shopping, god mat och underhållning. Mycket av detta är öppet året om, med varierande program. Ibland bokar man in en resa bara för att gå på en speciell föreställning, andra gånger väljer man något som visas när man ändå är i Stockholm.

Många tycker om att bo på hotel nära Jakobsgatan på sommaren. Det är nära till Kungsan, som är en riktig samlingspunkt för hela staden. Artister som uppträder, mycket kul för barnen, alla de små trevliga uteserveringarna där man kan sitta och njuta av omgivningarna. Denna park, som en gång i tiden var privat och stängd för allmänheten, piffas alltid upp med massor av vackra blommor. Det är som en liten oas mitt inne i stan. Tack vare att man är så nära till vattnet känns luften frisk och härlig.

Men även på vintern dras folk till Kungsträdgården med omgivningar. Ett hotel nära Jakobsgatan gör att man lätt kan gå ner och åka skridskor, till exempel. Eller varför inte gå på julmarknad? Om det snöat är det ännu mer speciellt att gå och handla julklappar, men man skapar alltid en god stämning med musik och belysning.Vill man handla julklappar har man också NK eller Gallerian i närheten, för att inte tala om alla andra butiker som ligger i området. Stockholm på vintern är en speciell upplevelse.

Höst och vår planerar man alltid in flera evenemang. Stockholm Maraton springs på våren, men om det är för jobbigt kan man välja halvmaratonet på hösten. Dels har man mer tid att träna, men sträckan är också bara hälften så lång.Dessa evenemang drar alltid till sig mycket folk, de är mycket populära. Hela staden sjuder av liv under ett par dagar, och man har möjlighet att uppnå ett viktigt atletiskt mål. Ett bra hotel nära Jakobsgatan kan vara precis det man behöver för att vila upp sig, både före och efter löpningen. Så när man än väljer att komma till Stockholm, finns det mycket att göra och uppleva. Det blir aldrig tråkigt, tvärtom är det här allt händer.

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply