Därför kan entusiasm vara avgörande för en säljare

Att jobba som säljare är inte alltid det lättaste. Hela tiden måste du anpassa dig till nya personer. En del är inte så glada över att du kontaktar dem och andra anser att du ringer i onödan. Men just dessa aspekter av säljjobbet är också vad som drar många till yrket. Du har chansen att möta olika människor hela tiden. Invändningarna är en sporre, en utmaning som de gärna accepterar.

Mycket hänger alltså på din egen inställning. Dels hur du känner för jobbet, för de produkter eller tjänster du säljer. Men också på din syn på andra. Därför är det inte alla som passar bra inom försäljning. De kan göra större nytta någon annanstans. För en säljare måste vara entusiastisk. En bra säljare måste kunna lägga in i sin röst och blick något som gör att kunden inser att det är bäst för dem att handla just där.

Gå framåt och bli en bättre säljare

Du blir aldrig för gammal för att lära. Har du chansen att jobba tillsammans med en mycket duktig försäljare så dra nytta av det. Det är inte alla som är villiga att dela med sig av hemligheterna bakom framgången. Men om du kan iaktta och lära dig har du kommit en bra bit på vägen. Annars finns det information eller utbildningar som också gör dig till en bättre säljare. Läs och hör mer på Stjärnsäljarpodden.se.

Ta dig tid att lyssna på andra. Antingen direkt eller genom den information som finns. Lär dig av deras misstag och pröva på de förslag du får. Ibland är det de små detaljerna som gör stor skillnad. Som att dina miner och gester nästan kan höras på telefon. Det har visat sig att ansiktsuttryck och kroppsställning påverkar hur din röst låter. Om du ler så kan kunderna alltså märka det. Artiklar för säljare.

Den ansträngning du lägger ner på att bli en bättre säljare kommer att löna sig flera gånger om. Speciellt om du jobbar på provision. Men även en företagare kan ha nytta av att låta sina anställda gå utbildningar eller kurser. Det de lär sig kan vara avgörande för att verksamheten ska lyckas. Och inte bara lyckas lite, utan växa till sig ordentligt. Försäljning är grunden till många företag och därför värt att satsa lite extra på.

Viktigt med bra säljare

När det kommer till kritan så kan du bara lära dig en viss del av yrket. Den faktor som hela tiden skiftar är att riktiga människor är involverade i processen. Därför kan vad som helst hända eller vilken fråga som helst komma upp. Det är lite av denna okända sida som drar en del till säljyrket. Att du alltid måste vara alert och hänga med i vad folk säger. Tänka igenom det på bråkdelen av en sekund så du kan svara på allra bästa sätt.

Entusiasm blandad med artighet brukar vara den bästa strategin. En allt för påstridig försäljare kan göra mer skada än nytta. Och framför allt ska en säljare aldrig ljuga eller lova mer än de har rätt att göra. Det kan skapa stora problem för företaget som är både dyrbara och långsiktiga. Affärsvärlden skriver här om vikten av moral och etik hos en bra säljare. Dessa egenskaper nämns inte alltid i samband med försäljning, vilket är ett stort misstag. Låt dina anställda få veta vad som förväntas av dem. Betala dina säljare bra, men håll dem ansvariga för vad de säger.

De viktigaste dragen hos en duktig säljare

Att prata är viktigt när du säljer något. Men det gäller att inte bara komma med tomma ord. Det du säger måste ha en mening, så att kunden inser att du är seriös. En del tycker det hjälper att göra anteckningar innan de ringer upp en kund. De viktigaste punkterna om både kunden och den lösning du vill sälja. Kanske några förslag på hur du ska komma över de vanligaste samtalshindren.

Hur du pratar är ibland minst lika viktigt som vad du har att säga. Kunder är inte dumma, de är intelligenta personer precis som alla andra. De kan uppfatta om du tror på vad du säger. Inte alltid helt medvetet, men de kan få en känsla för situationen. Därför är den första personen du ska övertyga eller sälja något till dig själv. Om du tror på vad du säljer så underlättar det arbetet. Östgöta-Correspondenten rapporterar här om unga säljare med entusiasm.

Ibland så är det bara fråga om ungdomlig entusiasm. En glädje över att ha hela livet framför sig. Men det kan också upparbetas genom att tänka positivt om jobbet. Riktigt bra säljare kan klara av det mesta. Som det ofta sägs kan de sälja is till eskimåerna. Men även vanliga säljare kan komma bra långt om de lägger in den där entusiasmen i sin röst.

Klara jobbet som försäljare

Det kan låta som en lång lista på saker du ska komma ihåg för att bli en bra försäljare. Och det kan kanske vara sant. Du blir inte försäljare över en natt, det krävs en del av dig. I alla fall om du vill bli riktigt bra på ditt yrke. Fast egentligen är det samma sak med vad du än sysslar med. En bra utbildning kan vara bra att ha i botten. Men sedan är det upp till dig att tillämpa det hela.

Förutom att tillämpa gäller det att gå framåt. Förkovra sig och växa som säljare. Entusiasm är en fantastisk egenskap som kommer att hjälpa dig bli bättre. Moral och etik något du alltid måste ha med dig i bagaget. Sedan brukar det mesta falla på plats vart efter. Lämna ingenting åt slumpen utan se till att satsa på dig själv och ditt jobb.

Att jobba som säljare kan vara ett steg i rätt riktning. Du kanske inte har tankar på att stanna kvar. Men den tid du har i branschen bör du ge ditt bästa. Det kan ju också hända att du blir riktigt bra på det och väljer att stanna kvar. Med entusiasm kan en säljare gå långt.

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply