Därför har rullstolsbundna all rätt att få hjälp med taxi

Att kunna åka taxi utan problem borde vara en rättighet för alla människor oavsett vilka förutsättningar man har. Självklart måste det få kosta pengar eftersom taxibolagen måste tjäna pengar och det är ett jobb men om man kan gå eller inte ska inte vara avgörande.

Taxi är något som är bekvämt att använda sig av om man till exempel befinner sig i en stad där man inte bor och behöver åka från en plats till en annan. Det kan också vara bra om man ska gå på fest och vill kunna dricka ett glas vin i sin hemstad. Oavsett anledning så finns taxin där för att hjälpa dig med dina behov. Det är viktigt att alla kan ta taxi och därför har rullstolsbundna all rätt att få hjälp med taxi om de behöver det. De ska finnas till för alla som lever i samhället och de som sitter i rullstol är inga undantag.

Många företagare satsar på taxi eftersom man helt enkelt behöver åka till åka platser utan att det ska ta alltför mycket tid. Ibland kanske man har flygresor så att man måste åka till flygplatsen medan det andra gånger är en kund man ska besöka eller någon viktig person man ska ta emot på en flygplats eller tågstation. Bli företagskund och få bra erbjudanden på taxiresor som annars skulle ha kostat mer pengar. Du kan klicka här för att få hjälp eller för att läsa mer om hur det hela går till. Det ska ju vara fördelaktigt att ta taxi om du har ett företag och vill kunna göra affärer på ett enkelt sätt.

Media rapporterar om taxi

Det skrivs ofta en hel del om just taxi i media och detta har att göra med det faktum att allt fler väljer att åka taxi samtidigt som det finns fler företag som erbjuder taxi än någonsin förut. Det är självklart viktigt att välja seriösa bolag och media hjälper till viss del till att ta reda på vilka som är det och inte.

Sveriges Radio rapporterar i ett inslag om hur rullstolsbunden nekades taxiresa och detta ska inte kunna gå till på detta sätt i landet idag. Alla ska kunna åka taxi och därför har rullstolsbundna all rätt att få hjälp med taxi om de vill ha en. Detta håller de stora bolagen oftast med om.

Expressen skriver i denna artikel om hur taxi inte alltid är rätt väg att gå för den som är allvarligt sjuk. Taxi har ju funktionen att ta en kund från plats a till plats b men om det måste gå fort är det oftast bättre att ta en ambulans eftersom de också har den medicinska kunskapen man behöver för att klara någon som inte mår bra.

Hur väljer du då rätt taxibolag? Detta är en fråga många ställer sig om de är ovana vid att åka taxi eller om de helt enkelt inte hittat rätt för dem ännu. Som tur är finns det ett par saker man kan tänka på för att göra ett bra val.

Tänk på detta då du väljer taxibolag

  • Börja med att ta reda på vilka som är seriösa där du bor eller där du kommer att befinna dig när du ska åka taxi. Detta kan du göra genom att söka på nätet efter olika bolag och se vad resenärer har tyckt om sin upplevelse med ett visst bolag. Det är viktigt att läsa vad flera personer har tyckt så att du kan få en klar bild av det hela. Vad en enda person anser visar ju sällan hela bilden.
  • Kolla med andra som har åkt taxi i staden. Det är viktigt att alla har tillgång till taxi och därför har rullstolsbundna all rätt att få hjälp med taxi men oavsett om detta gäller dig eller inte kan du få bra svar från andra du känner som har åkt taxi i en stad. Se bara till att du frågar dem du litar på för att få bra svar.
  • Ställ frågor direkt till bolaget om du undrar över något. Detta ska du med fördel göra innan du bestämmer dig för att åka med dem. Då kan du få svar på alla dina frågor och kan känna dig trygg när du sätter dig i taxin du vill åka med. Bra kundservice är nyckeln för alla seriösa företag så får du inte de svar du söker ska du istället använda ett annat bolag. Det är inte värt det att chansa i sådana lägen.
  • Se till att du förstått vad kostnaden kommer att bli på ett ungefär. Då finns det ingen risk för att du ska få en tråkig överraskning när du kommer fram och det blir inga problem. En taxichaufför kanske inte kan svara exakt men definitivt på ett ungefär.

Därför har rullstolsbundna all rätt att få hjälp med taxi

Om du sitter i rullstol eller inte ska inte spela någon roll. Alla ska ha möjligheten att få betala för att åka taxi oavsett vem man är. Genom att kolla upp vilka företag som är bra och inte är det lättare att veta vilka man ska vända sig till. Då kommer man att göra rätt val för sig själv och detta kommer att leda till bra resultat. Taxi ska göra din dag smidigare och ingenting annat och detta kan bli verklighet med lite planering.

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply