Då får du bära taktisk penna

Det kan låta konstigt att pennor inte är tillåtna var som helst. Men en taktisk penna är snäppet över en vanlig kulspetspenna. Det handlar om pennor som också kan klassas som vapen. Nu är detta inte den enda tanken med produktionen, utan det är en penna som ska kunna användas som ett verktyg. Problemet är dock att spetsen är mycket vass och lätt kan brukas till att hota eller skada andra.

Som med så mycket annat så finns det lagar för att skydda samhället. Du får inte bära vapen hur som helst, och det samma gäller faktiskt taktiska pennor. Mycket beror på var du befinner dig och i vilken situation. Men för att undvika problem kan det vara bäst att ta reda på vilka regler som tillämpas på taktiska pennor. Det kan nämligen finnas viktiga undantag till regeln, som i så många andra fall.

Nyttan av taktiska pennor

Många bär med sig en taktisk penna för att den är lätt men mycket användbar. Vissa modeller har en glaskross monterad, helt perfekt om du skulle bli instängd i en bil. Många liv kan räddas i och med att du snabbt kan ta dig ur ett brinnande fordon. Andra pennor har en nyckel för handfängsel. Återigen något du inte råkar ut för varje dag, såvida du inte jobbar som ordningsvakt eller annan form av uniformspersonal.

Taktiska pennor är naturligtvis också till för att skriva med. De tillverkas vanligtvis i ett robust men ändå lätt material så att de är lätta att bära med sig. Du behöver bra utrustning och ska kunna känna dig säker på att allting fungerar. Små detaljer som kan göra stor skillnad, speciellt om du satsar på kvalitet och funktionalitet. KeySmart tillbehör är något allt fler upptäcker. Många av dem ser inte så mycket ut för världen, men du kommer snabbt att se skillnaden mot andra alternativ.

Situationer där du kan ha med dig en taktisk penna

Det finns lagar om vapen, något som inte alla följer. Samtidigt finns det lagar om pennor, vilket inte heller är något som alla bryr sig om. Taktiska pennor kan dock bli ett problem om du har lite otur, eller om du använder dem som ett vapen. Otur om polisen kontrollerar din väska av någon anledning och det är uppenbart att du bär det med dig för självförsvar. Problem om du skadar någon med pennan.

Smålandsposten skriver i en artikel om att man måste ha koll på när man får bära en taktisk penna. Den kan nämligen falla under knivlagen som gäller på skolor och annan allmän plats. Allt samman är lite knepigt eftersom det faktiskt finns anledning att vara rädd i vissa områden. En taktisk penna är helt utmärkt för självförsvar och många köper den av just denna anledning. Vissa resonerar att om polisen inte kan skydda dig mot angripare ska de inte säga något om du tar hand om dig själv.

Hur du kan skydda dig och din familj

Det är inte så lätt om du riskerar att bli utsatt för våld eller överfall. Valet står mellan att bära med sig någon form av vapen eller bli misshandlad. Men på sina håll finns det olika projekt som ska ge folk flera valmöjligheter. Barometern-OT skriver i den här artikeln om flera smarta sätt att vara trygg i alla lägen.

Bland annat så förespråkar de kurser i självförsvar. Det finns flera kampsporter som hjälpt många kvinnor ta sig ur kniviga situationer. Pepparspray är ett annat vapen som är lagligt. Det skadar inte angriparen utan försätter dem bara ur spel. Genom att dela ut dessa till framför allt kvinnor är tanken att personskadorna ska minska.

Sedan finns det taktiker som hindrar att du blir en måltavla. Unga tjejer uppmuntras att gå ut i grupp. Att inte låta någon hamna på sidan. Brottslingar arbetar lite som lejon, de brukar inte ge sig på flocken utan tar de som kommit efter. Välj din väg till och från klubben eller vart du än är på väg. Upplysta gator är bättre än den där genvägen som är mörk och enslig. Parkera också bilen någonstans där det är fullt av folk.

Ett säkrare samhälle

Naturligtvis är detta bara kryckor som hjälper dig att inte råka allt för illa ut. Tyvärr finns det behov av kampsporter, taktiska pennor och andra former av självförsvar. På de flesta håll behöver du dock inte vara rädd för att gå ut. Inte som i en del storstäder runt om i världen. Däremot ska du alltid vara förberedd, redo att ta hand om dig och de dina. Lär dina barn att känna igen tecknen på problem och hålla sig borta från det.

Nu är dock taktiska pennor inte bara till för självförsvar. De kan vara bra att ha i många situationer när du dels behöver skriva men också kan ha nytta av ett lite starkare verktyg. Det faktum att de är lätta men ändå hållbara gör dem till ett självklart val. Allt fler yrken kräver att du är utanför kontoret flera timmar i taget. Allt måste planeras och packas ner i väskan eller bilen.

Tänk efter i förväg

Genom att vara väl förberedd för vilken situation som helst så slipper du åka tillbaka för att hämta material eller verktyg. Du kan ta hand om det som kommer upp och sedan gå vidare till nästa uppgift. För den som är ute och njuter av fritiden kan livet bli så mycket lättare när du har de redskap du behöver. Var redo för det mesta, för du vet aldrig när det kommer att ske.

Det är naturligt att samhället inte tillåter knivar och andra vapen på offentlig plats. Annars kunde det utnyttjas av kriminella element utan risk för konsekvenser. Därför säger lagen också att om du har anledning till att bära på dig kniv eller taktisk penna så är det helt okej. Du kanske är på väg någonstans där du har rätt att använda dem, eller så är de precis inköpta. Oavsett anledningen till att du har pennan med dig så bör du vara medveten om reglerna.

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply